راهنمای ثبت شرکت در ایران و مراحل آن در سال 1402

راهنمای ثبت شرکت در ایران و مراحل آن در سال 1402 ثبت شرکت در ایران یک فرایند قانونی است که با تعیین نام و نوع شرکت، موضوع فعالیت، سرمایه اولیه و تعیین اعضای هیات مدیره و مدیر عامل آغاز می‌شود. بعد از تکمیل مدارک و ورود اطلاعات به سامانه ثبت، ...

آنچه در این مطلب میخوانید
ثبت شرکت

راهنمای ثبت شرکت در ایران و مراحل آن در سال 1402

ثبت شرکت در ایران یک فرایند قانونی است که با تعیین نام و نوع شرکت، موضوع فعالیت، سرمایه اولیه و تعیین اعضای هیات مدیره و مدیر عامل آغاز می‌شود. بعد از تکمیل مدارک و ورود اطلاعات به سامانه ثبت، ظرف 48 ساعت نام شرکت تأیید و سپس در طی 10 تا 12 روز کاری، فرایند ثبت شرکت انجام می‌شود. پس از امضای صورت‌جلسات مجمع موسسین و ارسال مدارک به سازمان، فرایندی از واریز وجوه تعیین نام تا پلمپ کردن دفاتر قانونی شرکت و دریافت آن‌ها پیگیری می‌شود. تا زمان صدور آگهی تاسیس توسط سازمان، ثبت قانونی شرکت صورت نمی‌گیرد.
جهت مشاوره با مشاورین ونک میتوانید با شماره 02187790 تماس حاصل فرمایید.

دلایلی که ما شرکت را به ثبت میرسانیم چیست؟

توجیه گذاری ثبت شرکت ، به خاطر پنج دلیل اصلی است:

  1. الزامات قانونی:
    موارد بسیاری از حکومت، مانند مناقصات، مزایدات، دریافت مجوزها، وام‌ها و تسهیلات بانکی، تنها در چهارچوب یک شرکت قابل انجام هستند.
  2. امنیت قانونی برای شرکاء:
    در قانون تجارت، قوانین و اهداف از پیش تعیین شده برای شرکت‌کنندگان وجود دارد و شما ملزم به رعایت آن‌ها هستید.
  3. سوابق رسمی یا رزومه شرکت:
    این مورد برای اعتماد و استعلام از تمام افراد حقیقی و حقوقی که می‌توانند به راحتی از طریق سایت روزنامه رسمی انجام شود، ضروری است.
  4. تاسیس شعب و نمایندگی‌ها داخل و خارج از کشور.
  5. نیاز به ثبت شرکت:
    این موضوع مهم‌ترین دلیل برای جذب و استخدام کارکنان متخصص و ایجاد امنیت برای کارمندان است، به منظور فراهم کردن شرایط شغلی مناسب مانند بیمه، تسهیلات بازنشستگی، و افزایش امنیت برای سرمایه اصلی یک کسب و کار، یعنی سرمایه انسانی.
  6. جلوگیری از حل و فصل کسب و کار در زمان کناره‌گیری هر یک از شرکاء و تعویض آن‌ها با سهولت.
  7. ایجاد ارزش افزوده و ساختن اعتبار با گذشت زمان از تاسیس شرکت.

مشاوران ثبت ونک علاوه بر ارائه توضیحات جامع و راهنمایی برای انتخاب نوع و نام شرکت، مدارک مورد نیاز و هزینه ثبت شرکت ، به شما کمک خواهند کرد.

ثبت شرکت در ایران، اولین قدم مطمئن برای شروع یک کار اقتصادی تجاری است.
چه شما دارای شرکاء بسیاری باشید و یا به تنهایی (بله، شما درست خواندید) قصد دارید کاری را آغاز کنید، بهتر است که کسب و کار خود را با یکی از انواع شرکت‌های مناسب برای شما راه اندازی کنید. پس، گام اول را در این مورد به طور مطلع بردارید.

مطلب مرتبط :  طراحی ویلا توسط معماران با تجربه

از آنجا که مراحل ثبت شرکت می‌تواند دارای پیچیدگی‌های متفاوت باشد، ندانستن قوانین در این زمینه می‌تواند مدت زمان ثبت را تا چندین ماه به تعویق اندازد.

ثبت شرکت و نیاز به آن ممکن است در ابتدا برای شما کمی مبهم به نظر برسد.
ولی شرکای تجاری دیگر شما مثل تامین کنندگان، مشتریان و بانک‌ها و سایر موسسات مالی علاقمند هستند تا با افرادی که دارای اعتبار ثبت شده مناسب هستند و اصول اعتباری پایه را در شروع و ادامه کسب و کار خود رعایت می‌کنند، همکاری کنند.

ثبت شرکت، به طور خلاصه

برای ثبت یک شرکت، چه در تهران و چه در سایر شهرهای ایران، شما باید ابتدا نوع شرکتی که قصد تاسیس آن را دارید را تعیین کنید. شرکت‌های با مسئولیت محدود و شرکت‌های سهامی خاص، بیشترین شرکت‌هایی هستند که در ایران ثبت می‌شوند. بنابراین، شما باید بر اساس نوع فعالیتی که می‌خواهید انجام دهید، نوع شرکت خود را تعیین کنید.

انواع شخصیت‌های حقوقی

  • شرکت
  • موسسه

تعریف شرکت و انواع آن در ایران

شرکت و انواع آن، نهادی است که از شرکت‌های تجاری قانون تجارت بلژیک و فرانسه الگو برداری شده است و با تصویب اولین قانون تجارت ایران در سال 1303  شمسی وارد نظام حقوقی ایران شده است، بدون اینکه تعریفی از شرکت تجاری در این قانون و قانون جایگزین آن، یعنی قانون تجارت در سال 1311 شمسی، ارائه شود.

ثبت شرکت

شرکت‌های تجاری همیشه از طریق عقد قرارداد به وجود می‌آیند و دارای شخصیت حقوقی هستند. طبق قانون تجارت، تمام شرکت‌های تجاری دارای شخصیت حقوقی هستند و ثبت این شرکت‌ها الزامی است و آن‌ها مطابق با تمامی قوانین و مقررات مربوط به ثبت شرکت‌ها هستند.

ثبت شرکت‌های تجاری

قانون ثبت شرکت‌ها، شرکت‌های تجاری را در شکل‌های متنوعی در نظر گرفته است. قوانین مربوط به شرکت‌ها، شرکت‌های سهامی، ضمانتی، نسبی و مختلط را در نظر گرفته بودند که در قوانین بعدی، تغییراتی در ماهیت انواع شرکت‌های تجاری ایجاد شد. بدون در نظر گرفتن اقسام شرکت‌ها در قانون تجارت، می‌توانیم شرکت‌ها را بر اساس میزان مسئولیت شرکا، تابعیت شرکت‌ها و یا موضوع شرکت‌ها به اقسام مختلف تقسیم بندی کنیم.

مطلب مرتبط :  ثبت شرکت در سامانه ثبت شرکتها irsherkat.ssaa.ir

شرکت‌های تجاری بر اساس شخصیت شرکا و مسئولیت آن‌ها، به طور کلی به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

  • شرکت های اشخاص
  • شرکت سرمایه ای
  • شرکت های مختلط
  • شرکت های دارای شرایط خاص

ثبت موسسات

موسسات، نهادهای حقوقی هستند که با هدف ارائه خدمات به جامعه و به منظور تحقق اهداف غیرتجاری تشکیل می‌شوند. در حقیقت، موسسات به عنوان یک شکل خاص از شرکت‌ها به دنبال انجام کارکردهایی غیر از تجارت هستند. این کارکردها می‌توانند در زمینه‌های مختلفی نظیر علمی، ادبی، فرهنگی، هنری، ورزشی، خدماتی، خیریه و غیره باشند.

موسسات را می‌توان به دو دسته انتفاعی و غیرانتفاعی تقسیم کرد:

  1. موسسات انتفاعی: این نوع موسسات به منظور ایجاد منفعت اقتصادی برای اعضا و یا مالکین خود تشکیل می‌شوند، اما فعالیت‌های آن‌ها لزوماً تجاری نیستند.
  2. موسسات غیرانتفاعی: این موسسات به منظور ارائه خدمات به جامعه و بدون هدف ایجاد منفعت اقتصادی برای مالکین خود تشکیل می‌شوند. این موسسات ممکن است در زمینه‌های مختلفی نظیر علمی، فرهنگی، خدماتی، خیریه و غیره فعالیت کنند.

موسسات می‌توانند نام‌های مختلفی داشته باشند بسته به طبیعت فعالیت‌هایی که انجام می‌دهند، نظیر بنگاه، کانون، انجمن و غیره. همچنین، موسسات می‌توانند مالکیت خصوصی یا دولتی داشته باشند.

انواع شرکتها

اطلاعات و مدارک لازم برای تاسیس شرکت

بعد از اینکه با مفهوم تاسیس شرکت و انواع آن آشنا شدید، در ادامه با مراحل ثبت شرکت آشنا می‌شوید. ثبت هر نوع شرکت، دو مرحله اصلی را شامل می‌شود.

سامانه ثبت شرکتها

مرحله اول: موسسین شرکت باید در جلسه‌ای که همگی حضور دارند (این جلسه را مجمع موسسین می‌نامند)، اقدامات زیر را انجام دهند:

  • انتخاب پنج نام پیشنهادی برای شرکت که باید فارسی، سه سیلابی و مستند در فرهنگ دهخدا باشد.
  • انتخاب نوع شرکت.
  • تعیین موضوع اصلی فعالیت شرکت.
    بعضی از موضوعات فعالیت نیاز به مجوز دارند.
مطلب مرتبط :  کفپوش اپوکسی چیست و چه مزایایی دارد؟

شرکت‌ها باید از ابتدا موضوع فعالیت خود را مشخص کنند و به دو دسته تقسیم می‌شوند:

موضوعاتی که نیاز به اخذ مجوز دارند.

مثلاً برای شرکت تبلیغاتی، باید ابتدا مجوزهای لازم را دریافت کنید تا بتوانید فعالیت تبلیغاتی را در زمینه‌های کاری شرکت درج کنید.

موضوعاتی که نیاز به اخذ مجوز ندارند.

  • تعیین سرمایه اولیه شرکت که حداقل 1,000,000 ریال است.
  • تعیین حق السهم هر یک از موسسین و میزان سهام شرکا.
  • تعیین اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل.
  • تعیین اینکه حق امضای مجاز شرکت با چه کسی است.
  • تعیین روزنامه کثیرالانتشار برای درج آگهی‌های مجامع شرکت.
  • آدرس و کدپستی محل اصلی شرکت.
  • آدرس و کدپستی سکونت.
  • معرفی وکیل برای مراجعه به سازمان ثبت جهت ثبت و امضا زیر دفاتر.

مدت زمان ثبت شرکت

پس از تکمیل مدارک و ورود اطلاعات به سامانه ثبت شرکت‌ها، زمان 48 ساعت برای تأیید نام شرکت و ارائه اوراق به مشتری در نظر گرفته می‌شود. پس از امضای اوراق و تأیید مدارک، طی 10 تا 12 روز کاری، فرایند ثبت شرکت در اداره ثبت انجام می‌شود.

اقدامات پس از امضای صورت‌جلسات

بعد از امضای صورت‌جلسات مجمع موسسین و انتخاب مدیران و بازرسان شرکت، مدارک باید به سازمان ارسال شوند و تا زمان صدور آگهی تاسیس شرکت توسط سازمان، ثبت قانونی صورت نگرفته است. مراحل زیر برای کمک به شما به ترتیب ذکر شده‌اند:

  • واریز وجوه تعیین نام.
  • ارسال نام‌های پیشنهادی.
  • دریافت تأییدیه برای یکی از نام‌های پیشنهادی.
  • تکمیل و تشکیل پرونده ثبتی.
  • واریز وجوه ثبتی.
  • ارائه مجوزهای لازم در صورت نیاز.
  • رفع ایرادات و ناهمخوانی‌های احتمالی.
  • دریافت آگهی تاسیس.
  • پرداخت وجوه روزنامه رسمی.
  • دریافت نسخه امضا شده روزنامه رسمی آگهی تاسیس.
  • پرداخت هزینه‌های پلمپ دفاتر.
  • پلمپ کردن دفاتر قانونی شرکت و دریافت آن‌ها.

ثبت ونک

برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه خدمات ثبتی در ایران می توانید به سایت vanak.org  مراجعه نمایید و یا با شماره 02187790 تماس حاصل فرمایید.
ثبت ونک راهنمای شما در زمینه امور ثبتی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *